Ball Tour!

Hola Sàlix!

Aquí et deixem un Ball Tour per la nostra escola que hem fet les tres classes de tercer com a cloenda del projecte.
Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat molt les feines que ens has encomanat.

Desitgem que t’agradi!

Fins aviat Sàlix!

Reporters en acció!

Els nens i nenes de 3r  hem fet fotos de llocs importants, per a nosaltres, de Manresa.
Voleu veure que macos hem quedat?

Cliqueu sobre cada curs per veure els nostres reportatges.

EP3A

EP3B

EP3C

L’observatori EP3A Vocaroo

Hola Sàlix!

Et deixem l’enllaç perquè puguis escolar les nostres gravacions.

Cliqueu AQUÍ

L’observatori EP3B Vocaroo

Hola Sàlix!

Et deixem l’enllaç perquè puguis escolar les nostres gravacions.

Cliqueu AQUÍ

Joan Vilanova-Hipertex EP3A

PERSONATGE MANRESÀ

Joan Vilanova i Roset. Dibuixant, il·lustrador i escriptor. Manresa, Bages,1908 —Manresa, Bages,1990
Féu estudis de belles arts a Manresa i es donà a conèixer abans de la guerra civil del 1936 amb treballs en revistes com El be negre, L’om, El dia, Ave Maria i altres. Amb posterioritat al 1939 la seva activitat esdevingué més esporàdica, i es concentrà sobretot en treballs de temàtica específicament manresana. Són coneguts els seus dibuixos d’escenes històriques i de costums de la ciutat, en un estil no gaire distant del de Junceda (cartells i programes de la festa major). La seva obra cabdal és una llarga sèrie de dibuixos per a una edició il·lustrada del Cançoner Català (en tres volums, publicats des del 1980). Féu també ex-libris, caplletres i durant els anys cinquanta escriví algunes obres literàries en català i castellà: L’auca de la séquia, L’àngel de Nadal, El corso fiero i altres. L’any 1980 hom organitzà a Manresa una exposició antològica de la seva obra. El 1985 publicà Dibuixos d’una època, on aplegava l’obra realitzada per al bisbat de Solsona entre el 1949 i el 1951.

Si voleu veure un reportatge sobre el seu llegat cliqueu aquí.

Dolors Molist-Hipertex EP3B

Personatge Manresà

La Sra. Dolors Molist és una persona anònima com moltes d’altres però amb una vida intensa i plena d’història que ens pot explicar ella mateixa ja que encara és viva, té 100 anys!!

Va néixer a Manresa el 13 de febrer de 1917. Va ser la tercera de sis germans.

La Dolors no va anar a l’escola, però l’avi matern li va inculcar l’amor per la lectura. Ha estat una autodidacta que ha arribat a escriure, en francès, un petit llibret de les seves memòries. Als dotze anys va començar a treballar a la fàbrica.

És un testimoni directe de 3 guerres, la guerra civil espanyola, la 2guerra mundial i la guerra d’Algèria.

El 14 de febrer l’Ajuntament de Manresa li va fer un homenatge.

Núria Picas-Hipertex EP3C

PERSONATGE MANRESÀ

La Núria va néixer a Manresa un 2 de novembre de 1976, i la seva vida sempre ha anat lligada a la natura i l’esport. El massís de Montserrat la va veure néixer i créixer com a esportista, i és aquí on va descobrir el món de la muntanya, passió que li van saber transmetre els seus pares des de ben petita. Amant de l’escalada i l’alpinisme, no deixa de visitar els Pirineus, descobreix els Alps, i més endavant s’endinsa als Andes del Perú.

La passió per l’escalada va començar a compaginar-la amb les curses de muntanya, i als 22 anys va córrer la seva primera marató, la de l’Aneto, on va acabar tercera. Però la seva progressió es va veure truncada poques setmanes després a causa d’un greu accident d’escalada a Montserrat, on va caure d’una alçada considerable i es va trencar l’os astragal del peu esquerre. Els metges li van dir que no podria tornar a córrer. En contra dels pronòstics dels metges, la Núria de mica en mica va tornar a començar a córrer, i l’any 2010 la Selecció Catalana la va integrar dins l’equip de curses de muntanya, i a partir de llavors ha sigut sempre una habitual defensant els colors del seu país. El 2011 participava per primera vegada en una ultra trail, la Cavalls del Vent, que acabaria guanyant. Per afrontar les curses de muntanya, esport que l’ha portat fins a l’elit mundial, compta amb l’ajuda del seu entrenador, el Pau Bartoló. Després de molt d’esforç, sacrifici i il.lusió, l’octubre de 2012 la Núria es va proclamar Campiona de la Copa del Món d’Ultra trails, després de vèncer en proves tant exigents com la Kima, Cavalls del Vent i Templiers.

Actualment viu i treballa a Berga, on realitza pràcticament tot l’entrenament. A la Núria no li agrada parlar de límits, però té clar que el seu límit arribarà quan deixi de gaudir.

Així som nosaltres!

lacetania

EP3C

Hola Sàlix, Marc i Laia!
Ens presentem els alumnes de 3rC de l’ escola Joviat de Manresa. A la classe som 25 nens i nenes.
Ens agrada molt fer esport, sobretot futbol i bàsquet, els animals, la natura , jugar, llegir , fer invents i també treballar.
Us enviem una foto del grup classe i així ens coneixereu.

 ep3c

EP3B

Hola Sàlix, dius que tens més de 2.000 anys? primer no ens ho creiem i hem hagut de buscar el teu orígen. Hem descobert que a Manresa, la ciutat on està la nostra escola, hi va haver un poblat com el teu. El van construir al Puidcardener.
Nosaltres som la classe de 3rB, de l’escola Joviat, un grup de nens i nenes ben avinguts, alegres i divertits.
Ens agrada fer esport, ballar i fer teatre. També som uns experts en enigmes, cada setmana en desxifrem un, algun dia et farem un d’especial, a veure si el saps!. Una altra cosa que sabem fer son invents, tenim un espai on anar a muntar andròmines, és un lloc ideal!
Apa Sàlix ens veiem, que siguis feliç!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

EP3A

Hola Sàlix!
Som els nens de EP3A de l’escola Joviat de Manresa. A la classe som 25 alumnes 17 nens i 8 nenes.
Tenim de delegats l’Eduard i la Noa. El mestre és diu Joan Blàzquez Quintana. A molts de la classe els hi agrada el futbol, d’altres el bàsquet i altres jocs tradicionals. Una cosa que gairebé tots sabem fer són dabs i passar-ho bé.
Un petó i abraçada Sàlix!
Aquí en tens a tots plegats

ep3a

Anuncis