Enregistraments d’àudio!

Benvolgut Sàlix!

Hem complert amb el que ens has demanat: hem contestat a les teves preguntes i hem enregistrat les respostes en un àudio.

Hem buscat la informació i entre tots hem donat resposta:

EP3A

Pobles que limiten amb Manresa i les comarques que limiten amb el Bages.

https://vocaroo.com/i/s170zACwhiiR

https://vocaroo.com/i/s0XXT3wNBc3B

EP3B

El cultiu important a Manresa i els punts més alts de la nostra ciutat.

https://vocaroo.com/i/s08ByyZmM4bj 

EP3C

Els monuments importants que estan més a prop de la nostra escola.

https://vocaroo.com/i/s07ewfmlfZO2

Personatges il·lustrats de Manresa!

Hola, Sàlix! Cada classe de l’Escola Joviat ha creat un hipertext (un text amb hipervincles que et porten a aprofundir en el personatge) sobre un home o dona important de la nostra ciutat.

EP3A

Núria Picas

Volem explicar algunes coses sobre la Núria Picas, una esportista d’elit que deixa Manresa en un lloc molt important en totes les curses que fa. La Núria ens fa pensar que tothom si ens esforcem som capaços de fer grans coses.

Amb entrenament, dedicació i ganes ella ho està aconseguint.

EP3B

IGNASI OMS

Ignasi Oms va néixer a Manresa l’any 1863 i va morir a Barcelona al 1914. Va ser un arquitecte català del modernisme molt important. Va fer més de 60 edificis importants. Va millorar la ciutat de Manresa i la va fer més gran. Va formar part de l’Unió Catalanista, un partit polític. Va ajudar a millorar l’educació a les escoles.

EP3C

IGNÀSIA SALVANS I CASAS

Va néixer a Manresa el 18 de juny de 1906 i va morir a Barcelona el 23 d’abril de 1970. Fou una metgessa especialitzada en ginecologia. El seu interès per aquesta especialitat la va portar a ser col·laboradora de la càtedra amb el professor Víctor Conill Serra. L’any 1959 va guanyar un doctorat. També li agradava molt el dibuix i la pintura i va participar en exposicions de metges artístics.

Hola Sàlix! Ens presentem

EP3A

Hola Sàlix, som els nens i nenes d’EP3A de l’Escola Joviat.
Som 28 alumnes molt diferents i a la vegada fem una bona pinya.
La nostra mestra ens diu que som una mica xerraires, alegres i divertits. Ens agrada anar d’excursió perquè som aventurers, jugar, els esports, ens agrada fer amics nous.
El dibuix, els mandales i fer construccions amb paper són les coses preferides que fem quan acabem les feines.
Anar a informàtica, a l’hort i fer els racons de dimecres ens apassiona! També sabem resoldre enigmes, cada setmana la M.Jesús ens presenta un que hem de resoldre al llarg de la setmana.
Doncs apa Sàlix ja ens hem presentat, i esperem amb impaciència poder venir a Sallent i saludar-te.

EP3B

Hola, Sàlix!

Primer de tot, com ens has demanat, ens presentarem com a classe!

Som la classe d’EP3B de l’Escola Joviat. Aquesta escola és una escola de Manresa situada al costat del riu Cardener. Som una escola gran, i venen nens i nenes des de molt petits a adolescents.

Hem llegit la teva història i ens ha sorprès. Hem vist que has de tenir molts anys. Com t’ho has fet per viure durant tant de temps? Entenem que estiguis tan perdut, després de tants anys les coses hauran canviat molt per tu. Intentarem, si vols, ajudar-te a entendre i conèixer millor el nostre món actual.

A la nostra classe som 28 alumnes (13 nenes i 15 nens) i un mestre que es diu Eduard. La nostra aula està situada al Passadís del Silenci. Tenim 8 anys, però alguns ja han fet els 9. Si ens haguéssim de descriure com a classe diríem que: som un grup molt bo, som curiosos, ens agrada treballar en grup, ens agrada llegir, sortir a la natura, jugar…

Tenim moltes ganes de coneixe’t i de fer les activitats que ens proposis. Ens aventurem en el teu projecte!

Fins arreveure!

EP3C

Hola Sàlix

Som els nens i nenes de 3rC de l’ escola Joviat de Manresa. A la nostra classe som 27, no t’espantis perquè som molts!

Som molt curiosos i ens agrada molt aprendre però encara més ens agrada jugar.

Estem molt contents d’haver rebut el teu missatge i llegir la teva història.

Esperem veure’t ben aviat.

Molts petons i una abraçada gran.

Anuncis